اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

نوریت اپتیک

عصب بینایی یک دسته از الیاف عصبی است که اطلاعات بصری را از چشم به مغز منتقل می کند. درد و آسیب دیدگی موقت در یک چشم علامت رایج نوریت اپتیک است.نوریت اپتیک التهابی است که عصب بینایی را درگیر می کند. نوریت اپتیک به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) مرتبط است. این بیماری سبب التهاب و آسیب اعصاب مغزی و نخاعی می شود. علائم نوریت اپتیک می تواند اولین نشانه از حضور مولتیپل اسکلروزیس باشد، یا بعدا در طول روند ابتلا به MS رخ دهد. علاوه بر MS، نوریت اپتیک می تواند با سایر عفونت ها یا بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس نیز ارتباط داشته باشد.درمان با داروهای استروئیدی ممکن است این عارضه را بهبود بخشد.

علائم نوریت اپتیک چشم
این اختلال معمولا بر روی یک چشم تاثیر می گذارد. علائمی که ممکن است رخ دهد شامل موارد زیر هستند:
درد: اکثر افراد مبتلا به نوریت اپتیک، درد چشم دارند که با حرکت دادن چشم تشدید می شود. گاهی اوقات درد در پشت چشم احساس می شود.از دست دادن قدرت بینایی یک چشم. اکثر افراد مبتلا به این اختلال حداقل کاهش موقت در بینایی یک چشم را دارند، اما میزان کاهش قدرت بینایی در افراد مختلف متفاوت است. از دست دادن قابل توجه قدرت بینایی معمولا طی چند ساعت یا چند روز ایجاد می شود و طی چند هفته تا چند ماه بهبود می یابد. کاهش بینایی در برخی موارد دائمی است. از دست دادن قدرت زمینه بصری در هر الگوی ممکن است رخ دهد.

از دست دادن قدرت تشخیص رنگ: نوریت چشمی اغلب بر ادراک رنگ تاثیر می گذارد. ممکن است رنگ ها کم رنگ تر از حالت طبیعی ظاهر شوند.
دیدن چراغ های چشمک زن: برخی از افراد مبتلا به نوریت چشمی با حرکت دادن چشم چراغ های چشمک زن می بینند.

مراجعه به چشم پزشک
بیماری های موثر بر روی چشم می توانند جدی باشند. برخی از آن ها می توانند منجر به کاهش دائمی قدرت بینایی شوند و برخی دیگر با سایر مشکلات جدی مرتبط هستند. بنابراین به محض مشاهده علائم زیر با چشم پزشک تماس بگیرید:
علائم جدیدی نظیر درد چشم یا تغییر بینایی در شما ایجاد شده است.
نشانه های شما بدتر شده اند و یا بهبود پیدا نمی کنند.
علائم غیر معمولی از جمله بی حسی یا ضعف در یک یا چند عضو وجود دارد که می تواند اختلال عصبی را نشان دهد.

علت ایجاد نوریت اپتیک چشم
. اعتقاد بر این است که این بیماری زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به اشتباه عصب بینایی (میلین) را هدف قرار می دهد و منجر به التهاب و صدمه دیدن میلین می شود.علت دقیق نوریت اپتیک ناشناخته استمیلین به امواج الکتریکی کمک می کند که به سرعت از چشم به مغز، یعنی جایی که به اطلاعات بصری تبدیل می شوند، برسند. نوریت اپتیک این روند را متوقف می کند و به این ترتیب بر روی قدرت بینایی تاثیر می گذارد.سایر عوامل مرتبط با ایجاد نوریت اپتیک عبارتند از:
عفونت ها: عفونت های باکتریایی، از جمله بیماری لایم، تب گربه خشن و سیفلیس یا ویروس هایی مانند سرخک، اوریون و تبخال می توانند نوریت چشمی را ایجاد کنند.
بیماری های دیگر: بیماری هایی مانند سارکوئیدوز و لوپوس می توانند نوریت چشمی به وجود آورند.
داروها: بعضی از داروها با ایجاد نوریت اپتیک ارتباط دارند. گنه گنه و برخی از آنتی بیوتیک ها چنین شرایطی دارند.

عوامل خطر
عوامل خطر برای ایجاد نوریت اپتیک عبارتند از:
سن: این اختلال اغلب بر روی بزرگسالان ۲۰ تا ۴۰ ساله تأثیر می گذارد.
جنسیت: زنان بیشتر از مردان احتمال دارد که به این اختلال مبتلا شوند.
نژاد: در ایالات متحده، نوریت بینایی در سفید پوستان بیشتر از سیاه پوستان دیده می شود.
جهش های ژنتیکی: برخی از جهش های ژنتیکی خطر ابتلا به نوریت چشمی یا مولتیپل اسکلروزیس را افزایش می دهند.

روش های تشخیص
چشم پزشک احتمالا برای تشخیص، از تاریخچه پزشکی و معاینه استفاده می کند. چشم پزشک به احتمال زیاد تست های زیر را انجام خواهد داد:
معاینه چشم: چشم پزشک قدرت بینایی، دید محیطی و توانایی درک رنگ ها را در شما اندازه گیری می کند. او در طول این آزمایش، یک نور روشن را ذورن چشم می اندازد و ساختارهای پشت چشم را بررسی می کند. این آزمایش چشم، دیسک نوری را ارزیابی می کند. این بخش جایی است که عصب بینایی در شبکیه چشم وارد آن می شود. دیسک نوری در حدود یک سوم افراد مبتلا به نوریت نور متورم می شود.
تست واکنش مغز به نور: در این تست دکتر یک چراغ قوه را درون چشم حرکت می دهد تا ببیند که مردمک زمانی که در معرض نور روشن قرار می گیرد چگونه پاسخ می دهد. مردمک چشم های مبتلا به نوریت اپتیک به همان اندازه که مردمک چشم های سالم توسط نور تحریک می شوند، تنگ نمی شوند.
سایر آزمایشاتی که برای تشخیص نوریت چشمی استفاده می شوند عبارتند از:
اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
آزمایش خون
توموگرافی انسجام نوری (OCT)
پاسخ ویژوال تحریک شده
احتمال دارد که پزشک دو تا چهار هفته پس از شروع علائم نوریت چشمی، معاینات خود را ادامه دهد.

روش های درمان نوریت اپتیک
نوریت اپتیک معمولا به صورت خود به خودی بهبود می یابد. در برخی موارد، داروهای استروئیدی برای کاهش التهاب عصب بینایی مورد استفاده قرار می گیرند. عوارض جانبی احتمالی درمان با داروهای استروئید شامل موارد زیر هستند:
افزایش وزن
تغییرات خلقی
گرگرفتگی صورت
ناراحتی معده
بی خوابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن