قطره چشمی قادراست در معالجه بیماری ها یا رفع مشکلات چشمی بسیار مفید باشد. ولی مهم است که به خاطر داشته باشید که همه داروها می توانند عارضه جانبی داشته باشند. داروها، بیماری ها را معالجه می کنند، ولی می توانند بعضی وقتها مسئله ساز باشند. بسیاری از بیماری های چشمی را می توان با قطره ها درمان کرد. اغلب اثر داروها در چشم باقی می ماند و فقط مقدار کمی از آن به سایر نقاط بدن می رسد. بنابراین خطر کمی نسبت به داروهای خوراکی در ایجاد عوارض جانبی دارند.
بعضی از عوارض قطره های چشمی، موضعی هستند بدین معنی که روی چشم اثر می کنند، ولی در تمامی بدن اثری ندارند. اما مانند هر گونه داروی دیگری، قطره های چشمی می توانند سلامتی شما از جمله سلامتی چشمانتان را به خطر بیندازند.
نحوه صحیح استفاده از قطره های چشمی:
۱- دستان خود را به طور کامل با آب و صابون بشویید.
۲- سر خود را به عقب خم کنید.
۳- بطری را مابین انگشت شست و سبابه نگه دارید. قطره چکان را نزدیک پلکاما به نحوی که با آن هیچ گونه تماسی نداشته باشد بگیرید.
۴- با انگشت سبابه دست دیگر خود پلکپایین چشم را به سمت پایین بکشید تا حفره ای ایجاد شود.
۵- تعداد قطره تجویز شده را درون حفره به دست آمده بریزید. البته بدون تماس نوک قطره با چشم یا پلک یا مژه
۶- چشم خود را به مدت ۳۰ ثانیه ببندید و نقطه ای را که پلک به بینی وصل می شود، برای جلوگیری از جذب سیستمیک دارو و ورود آن به بینی فشار دهید.
۷- بعد از باز کردن چشم ها اشک یا قطره جذب نشده را با دستمال کاغذی تمیز از گونه یا اطراف چشم پاک کنید.
۸- در صورتی که چشم پزشک شما بیش از یک نوع قطره را هم زمان تجویز کند استفاده از آن ها باید با فاصله زمانی ۵ دقیقه انجام شود.
۹- دست های خود را مجددا بشویید.