اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

ضررهای نور موبایل برای چشم

پژوهشگران آمریکایی در پژوهش جدید میزان اثرات مخرب این نور بر چشم را بررسی کردند. پژوهشگران “دانشگاه تولید و” (UT) آمریکا باور دارند که این نور، توسط مولکول‌های حیاتی موجود در شبکیه جذب و به تولید ماده سمی منجر می‌شود که سلولها را از بین می‌برد. این آسیب، نقاط کور وسیعی در بینایی ایجاد می‌کند که نشانه بیماری “دژنراسیون ماکولا”(AMD) است و به نابینایی منجر می‌شود.پژوهشگران، همیشه بر کار نکردن با تلفن همراه در تاریکی تاکید دارند زیرا این کار می‌تواند موجب گشاد شدن مردمک‌ها و نهایتا ورود مقدار بیشتری از نور آبی‌رنگ به چشم شود. به گفته “مؤسسه ملی بینایی آمریکا”(NEI)، “دژنراسیون ماکولا” می‌تواند یکی از دلایل نابینایی در افراد ۵۰ سال به بالا باشد. این بیماری هنگامی پیش می‌آید که “لکه زرد” یا “ماکولا”ی شبکیه که امکان دید قوی را فراهم می‌کند، آسیب ببیند. افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا، به تاری دید یا نقاط کور در بینایی مرکزی دچار می‌شوند.
تمرکز این پژوهش جدید، بر نوعی از ویتامین A موجود در شبکیه است که نور را به انرژی متابولیک تبدیل می‌کند. دکتر “آجیث کاروناراثن” (Ajith Karunarathne)، استادیار دانشکده شیمی و بیوشیمی دانشگاه تولیدو و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: چشم انسان، نور ماوراءبنفش را به خونی منعکس می‌کند اما به نور آبی‌رنگ، اجازه ورود به چشم را می‌دهد و شبکیه می‌تواند این نور را به خوبی جذب کند.جذب نور آبی توسط شبکیه ، واکنش‌هایی به دنبال دارد که سلول‌های اکسیژن را به مولکول سمی تبدیل می‌کنند. پژوهشگران، در بررسی چگونگی آسیب رساندن نور آبی به سلول‌های شبکیه ، سلول‌های تحت تاثیر این نور را به سلول‌های دیگری مانند سلول‌های سرطانی و سلول‌های قلب تزریق کردند که منجر به از بین رفتن آنها شد.

آستیگماتیسم:
هنگامی که شبکیه در معرض نور از طیف‌های دیگری مانند سبز، قرمز یا زرد قرار می‌گیرد، هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.این گروه پژوهشی، نوعی مولکول ویتامین E موسوم به “آلفا-توکوفرول” (alpha tocopherol) یافت که می‌تواند از مرگ سلول‌ها پیشگیری کند. کاروناراثن ادامه داد: شاید این ویتامین بتواند از آسیب به سلول‌های شبکیه پیشگیری کند. در حال حاضر، برای پیشگیری از آسیب به شبکیه، مولکول‌های بیشتری را بررسی می‌کنیم.
با افزایش سن، توانایی پیشگیری از جذب نور آبی توسط شبکیه، کمتر می‌شود و این موضوع، به بیماری دژنراسیون ماکولا می‌انجامد.پژوهشگران، برای پیشگیری از این بیماری، راه‌هایی مانند استفاده از عینک آفتابی، نصب فیلترهای نور آبی روی تلفن همراه و نگاه نکردن به تلفن همراه و تبلت در تاریکی پیشنهاد می‌کنند. کاروناراثن اضافه کرد: نگاه کردن به تلفن همراه در تاریکی، ضرر بسیاری برای چشم دارد زیرا موجب گشاد شدن مردمک‌ها و جذب نور آبی بیشتر و در نتیجه، آسیب به چشم می‌شود.
خیره شدن به صفحه نمایش کوچک گوشی موبایل برای ساعت‌های طولانی می‌تواند در بهترین حالت خستگی چشم و در بدترین حالت آسیب های غیرقابل جبران برای چشم به بار بیاورد. اما در عین حال نمی‌توانیم ادامه‌ی زندگیمان را بدون گوشی موبایل هوشمند تصور کنیم. با این حال راه های ساده‌ای برای محافظت از چشم هایمان هنگام کار با موبایل وجود دارد. در ادامه‌ تعدادی از این راه‌ها را می‌گوییم:
یک محافظ صفحه‌ی ضد بازتاب بگیرید
بیشتر گوشی‌های هوشمند امروزی با صفحه‌ نمایش‌های ضد بازتاب عرضه می‌شوند. با این‌حال اگر گوشی شما از این قابلیت برخوردار نیست، هرچه زودتر چنین صفحه‌ای تهیه کنید. صفحه‌های ضد بازتاب گران نیستند، اما تاثیر به سزایی در کاهش آسیب به چشم دارند. این صفحه‌ها میزان نور آبی‌ای را که به چشم شما می‌رسد، کاهش می‌دهند.
اگر نمی‌خواهید یک صفحه‌نمایش جدید بخرید، گزینه بعدی برای شما اپلیکیشن‌ها هستند. مثلا Bluelight Filter for Eye Care for Android. این برنامه هم میزان نور آبی را کاهش می‌دهد ولی به اندازه صفحه نمایش ضد بازتاب تاثیر ندارد.

برای دریافت نوبت اینترنتی در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا کلیک نمایید
هر چند ثانیه پلک بزنید و چشمانتان را با آب مرطوب کنید
پلک زدن مداوم، راهکار مقابله با خستگی چشم موقع استفاده از صفحه‌ی کامپیوتر است. اما هنگام استفاده از گوشی موبایل از آن هم مهم‌تر است. خیره شدن برای زمان طولانی به صفحه نمایش چشم‌ ها را خشک می‌کند و راه طبیعی برای مقابله با خشکی چشم پلک زدن است. پلک زدن اثر منفی اشعه‌های صفحه نمایش را کاهش می‌دهد. پاشیدن کمی آب به چشم‌ها هم کمک بسیاری می‌کند. همین آب عادی‌ که روزانه از آن استفاده می‌کنیم هم کافی است و به قطره و اشک مصنوعی نیازی نیست.
از قانون ۲۰/۲۰/۲۰پیروی کنید
قانون ۲۰/۲۰/۲۰ می‌گوید بعد از هر ۲۰ دقیقه نیاز دارید برای ۲۰ ثانیه به چیزی که حداقل در ۲۰ متری شما قرار دارد نگاه کنید. بهتر این است که بعد از هر چهل تا پنجاه دقیقه استفاده از دستگاهتان، ده دقیقه تا یک ربع استراحت کنید و به هیچ صفحه‌ی نمایشی نگاه نکنید. بهتر است در این زمان کمی ورزش بکنید، این کار نه فقط به چشم‌ هایتان که به وضعیت کلی جسمتان هم کمک می‌کند.
خودتان اندازه حروف و روشنایی و کنتراست گوشی را تنظیم کنید
روشنایی، کنتراست و اندازه حروف، سه ویژگی از گوشی‌های هوشمند هستند که بیشترین تاثیر را بر چشم‌ها و بینایی می‌گذارند. می‌توانید از حالتی استفاده کنید که این سه گزینه را به صورت هوشمند و مطابق با وضعیت تنظیم کنند.بهتر است اندازه حروف را خیلی کوچک نکنید. حروف کوچک چشمتان را خسته می‌کنند و کیفیت دید را کاهش می‌دهند. به طور کلی حروف بزرگ‌تر بهترند. اگرچه در صورتی که از حروف بزرگ استفاده کنید، باید مطالب را چند برابر بالا و پایین کنید تا همه چیز را ببینید. این کار هم اذیت کننده است اما در مقابل آسیبی که به چشم می‌رسد، می‌ارزد.
فاصله درست را رعایت کنید
دلیل دیگر اینکه چشمان شما به صفحه گوشی موبایل حساس هستند این است که گوشی را بسیار نزدیک به چشمانتان می‌گیرید. بهتر است هنگام کار کردن با گوشی، کمی آن را از چشمانتان دور نگه‌دارید. حتی اگر مدت زمان زیادی از گوشی موبایل استفاده نمی‌کنید.اگر چشمانتان ضعیف هستند، روش‌های بالا برای محافظت از آن‌ها کافی نیستند. اما استفاده نکردن از این روش‌ها احتمال آسیب جدی را افزایش می‌دهد. در هر صورت اگر از این راه ها برای محافظت از چشم استفاده کنید ضرر نمی‌کنید. وقت زیادی هم نمی‌گیرند، اما نتیجه خوبی می‌دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن