اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

جمعیت چشم رنگی های جهان

با توجه به دانسته های ما در مورد نقش عنبیه در رنگدار دیده شدن چشم باید بدانیم که عنبیه از دو لایه به نام های بافت پوششی(اپیتلیوم) در قسمت عقب و استروما در جلو تشکیل شده است. اپیتلیوم تنها به اندازه دو سلول قطر دارد و مملو از سلول های رنگدانه دار سیاه و قهوه ای است و دلیل تیرگی چشم برخی افراد می باشد. تقریبا 79 درصد از جمعیت جهان دارای چشمان قهوه ای رنگ هستند که به همین دلیل جز متداول ترین رنگ ها می باشد. بعد از رنگ قهوه ای، 8 تا 10 درصد جمعیت جهان چشمان آبی دارند و 5 درصد فندقی یا کهربایی و 2درصد آنها دارای چشمان سبز رنگ می باشند و جمعیت بسیار نادر و کمیابی دارای چشمهای خاکستری و بنفش می باشند.

آمار جمعیت جهان براساس رنگ چشم
چشمان قهوه ای:
تقریبا 79 درصد جمعیت جهان چشمان قهوه ای دارند که بیشترین رنگ چشم را تشکیل می دهند. عنبیه قهوه ای با رنگدانه های آن تعیین می شود و می تواند به صورت قهوه ای تیره یا قهوه ای روشن نشان داده شود.عنبیه قهوه ای تیره، به دلیل غلظت بالای ملانین است و در شرق ،جنوب شرقی آسیا و آفریقا رایج است.عنیبه قهوه ای روشن، به دلیل سطح پایین ملانین است که در اروپا، غرب آسیا و آمریکا متداول تر است.رنگدانه های چشم از طریق والدین به فرزندان منتقل می شود. با این حال، والدین با رنگ چشم قهوه ای لزوما قرزندانی با این رنگ چشم به دنیا نمی آورند. زیرا گاهی تغییرات ژن ها ممکن است باعث ایجاد رنگ دیگری شود.
چشمان آبی:
8 تا 10 درصد درصد جمعیت جهان دارای چشم های آبی هستند. رنگدانه های آبی برای چشم وجود ندارد، اما به دلیل سطح ای بسیار پایین ملانین در لایه های جلویی عنبیه می باشد بنابراین تحقیقات انجام شده نشان داد که یک جهش ژنتیکی در حدود ده هزار سال پیش اتفاق افتاده است و منجر به رنگ چشمهای آبی شده اند. این ژن که مانع از تولید ملانین در چشم می شود، می تواند به صورت ژنتیکی نیز منتقل شود بیشترین میزان رنگ چشم آبی در کشور فنلاند است، که حدود 89 درصد را شامل میشود.

بیشتر بخوانید : چشم راست هستید یا چپ چشم ؟
چشمان فندقی:
حدود 5 درصد از جمعیت جهان دارای چشم های فندقی هستند.در چشمهای فندقی مقدار ملانین در استروما متوسط است و باعث میشود که چشم قهوه ای روشن و در بخش هایی سبز و یا حتی زرد به نظر برسد.در برخی موارد انحراف نور ممکن است که منجر به رنگی نشان دادن چشم شود، اما این رنگ اغلب بستگی به طول موج نور ورودی دارد.
چشمان کهربایی:
حدود 5 درصد از جمعیت جهان دارای چشم های کهربایی هستند.رنگ چشم کهربایی به دلیل وجود رنگدانه زرد است که لیپوکروم نامیده می شود.این ماده باعث می شود که عنبیه رنگ خرمایی/مسی، زرد کم رنگ/طلایی داشته باشد و گاهی ممکن است که با رنگ فندقی اشتباه گرفته شود و گیج کننده است.این رنگ چشم در انسان ها غیرمعمول است و در پرندگان ، ماهی ها شایع تر است.
چشمان سبز:
تنها حدود 2 درصد از جمعیت جهان دارای چشمان سبز هستند، چشم سبز نتیجه سطح بسیار پایینی از ملانین است و همچنین هیچ ذخیره کلاژنی نیز در استروما ندارد.هنگامی که نور وارد چشم می شود، بخش اعظم آن توسط سلول های رنگدانه دار جذب شده و ذرات درون استروما نیز نور را مشابه اثر تیندال که نور آبی تولید می کند، پراکنده می کنند.در نتیجه نور آبی پس از ترکیب با نور قهوه ای ملانین به رنگ سبز تبدیل می شود و این رنگ چشم در مرکز، غرب و شمال اروپا رایج است.
چشمان خاکستری:
چشم های خاکستری گاهی اوقات با رنگ چشم آبی روشن اشتباه گرفته میشوند و واقعا گیج کننده است.مانند رنگ چشمهای آبی نیز به دلیل سطح بسیار پایین ملانین در لایه های جلویی عنبیه است اما در کل، ذخیره کلاژن بیشتری در ناحیه استروما دارند که با پراکندگی تیندال تداخل دارد و مانع دیده شدن رنگ آبی می شوند.گاهی اوقات مقدار کمی رنگ زرد یا قهوه ای مشاهده می شود.چشمان خاکستری در شمال و غرب اروپا متداول تر هستند.

چشمان قرمز یا بنفش :
افرادی که زال هستند، اغلب چنین چشم هایی دارند.این رنگ، به دلیل سطح بسیار پایین و یا وجود نداشتن ملانین می باشد، که اجازه می دهد رگ های خونی به راحتی دیده شوند، که تعداد افراد دارای چنین رنگ چشمی بسیار بسیار نادر و کمیاب است.
هتروکرومی:
این یک مدل نادر است که فرد دارای دو رنگ چشم متفاوت است.هتروکرومی کامل، زمانی مشاهده می شود که دو عنبیه رنگ های کاملا متفاوتی را نشان می دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا