اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

تفاوت آستیگماتیسم و ضعیفی چشم

آستیگماتیسم یک مشکل شایع در چشم ‌ها است که در اثر وجود مشکل در میزان و نحوه خمیدگی موجود در قرنیه یا لنزهای چشم شما ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به آستیگماتیسم دارای تاری دید هستند. آستیگماتیسم ممکن است از بدو تولد در فرد وجود داشته باشد ، و هرچه سن شما افزایش می‌یابد بیشتر شود و یا ممکن است به دلیل آسیب یا بیماری ایجاد شده باشد. معاینات چشمی می‌تواند آستیگماتیسم را تشخیص دهد و این مشکل با عینک ، لنزهای چشمی یا جراحی لیزر چشم قابل درمان است.

تفاوت آستیگمات و ضعیفی چشم در این نکته است که آستیگمات نوعی ضعف چشم است اما این بیماری مادرزادی، با انواع دیگر بیماری‌های چشم که به مرور زمان ایجاد می‌شوند، متفاوت است.

علت ایجاد آستیگماتیسم
آستیگماتیسم ممکن است‌‌ در بدو تولد وجود داشته باشد یا با افزایش سن ایجاد شده باشد، و ممکن است یک مؤلفه ارثی داشته باشد. همچنین این حالت می‌تواند ناشی از بیماری چشمی یا آسیب دیدگی باشد.دو نوع آستیگماتیسم وجود دارد:
آستیگماتیسم منظم که در آن قرنیه از یک جهت (به عنوان مثال فقط از جهت عمودی) بیشتر از طرف دیگر (مثلا افقی) خمیدگی دارد
آستیگماتیسم نامنظم که در آن انحنای قرنیه در سطح چشم غیر یکسان و نامنظم است
علائم آستیگماتیسم عبارتند از:
تاری دید
سردرد
خستگی
عدم بینایی مناسب در شب
لوچ شدن چشم‌ها
فشار چشمی، به خصوص بعد از تمرکز برای مدت طولانی
“تنبلی چشم” در کودکان

علت ضعیفی چشم
هر کسی ممکن است تحت تأثیر ضعیفی چشم قرار بگیرد زیرا این حالت ناشی از انواع مختلفی از شرایط و بیماری‌ها است. به دلیل اختلالات مرتبط با سن مانند اختلالات دژنراسیون ماکولا وگلوکوم ، ضعیفی چشم در بزرگسالان بالای 45 سال و حتی در بزرگسالان بالای 75 سال شایع است. از هر چهار بزرگ سال بالاتر از 75 سال، یک نفر به بیماری ضعیفی چشم مبتلا می‌شود. متداول‌ترین انواع ضعیفی چشم عبارت‌اند از:
از دست دادن بینایی مرکزی: یک نقطه کور در مرکز دید فرد ایجاد می‌شود.
از دست دادن دید محیطی (جانبی): عدم توانایی در دیدن اشیا در طرفین ناحیه دید، بالاتر یا پایین تر از سطح چشم. با این حال ، دید مرکزی دست نخورده باقی مانده است.
شب کوری: عدم توانایی دیدن اشیا در مناطق کم نور نظیر سالن‌های سینما و همچنین در مناطق تاریک و هنگام شب.
تاری دید: اشیاء هم در نزدیکی و هم در دور به صورت نا‌واضح دیده می‌شوند.
بینایی مبهم: به نظر می‌رسد تمام زمینه بینایی با یک فیلم یا یک چشم بسیار نورانی پوشانده شده است.

علائم ضعیفی چشم
ممکن است یک یا چند دلیل برای ضعیفی چشم فرد وجود داشته باشد. این دلایل معمولاً نتیجه اختلالات یا صدمات وارده بر چشم یا اختلالاتی مانند دیابت هستند که بر کل بدن تأثیر می‌گذارد. برخی از شایع‌ترین دلایل ضعیفی چشم عبارت‌اند از: دژنراسیون ماکولا که وابسته به افزایش سن می‌باشد، دیابت وگلوکوم. ضعیفی چشم همچنین ممکن است ناشی از سرطان چشم ، آلبینیسم ، آسیب مغزی یا اختلالات ارثی چشم از جمله رتینیت پیگمنتوزا باشد. اگر این اختلالات را دارید یا احتمال ابتلا به آن‌ها در شما وجود دارد، از نظر ضعیفی چشم نیز بیشتر در معرض خطر هستید. ابزار کمکی برای بهبود ضعیفی چشم که به صورت شایع استفاده می‌شوند شامل:
عینک‌های تلسکوپی
لنزهایی که نور را فیلتر می‌کنند
عینک‌های ذره بین
ذره بین‌های دستی
تلویزیون مداربسته
خواندن منشوره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن