اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

بینایی نوزادان چگونه تکامل می یابد

چشمان انسان دریچه ارتباطی به دنیای اطراف میباشد آشنایی با مراحل تکامل آن خالی از لطف نیست .کلینیک چشم پزشکی صدرا در اصفهان این مطلب را به شما تقدیم می نماید.

اولین چشمک های نوزاد

به محض اینکه کودک شما متولد می شود، چشمک زده و رشد بصری اش آغاز می شود. در هنگام تولد، چشم نوزاد شما دارای بینایی ۴۰۰/۲۰ است، اما رشد تا سطح کاملاً بالغ و رسیدن به ۲۰/۲۰ در سنین ۳ الی۵ سالگی محقق خواهد شد. این رشد سریع نشان می دهد که ماههای اول برای رشد بصری او ایام بسیار مهمی هستند.

دید تار در هفته اول

در اولین هفته، کودک تنها می تواند اشیاء را تا حدود ۲۵ سانتی متری در مقابل صورت خود ببیند، یعنی حدود فاصله چهره او تا شما در حالی که شیر می خورد. نوزادان معمولاً فقط چند ثانیه به شما نگاه می کنند. برای تشویق رشد بصری در هر دو چشم، سعی کنید برای تغذیه به طور متناوبً از هر دو سینه اقدام کنید. به این ترتیب، هر دو چشم به صورت یکسان در برابر چهره شما ظاهر شده و برای دیدن تحریک می شوند. نگران نباشید که وقتی با او صحبت می کنید بیش از حد به او نزدیک شده و با او رو در رو می شوید.

همه چیز سیاه و سفید است

درست بعد از تولد، کودک شما همه چیز را سیاه و سفید، با سایه خاکستری می بیند. با گذشت چند ماه، به آرامی دید رنگی کودک شروع به رشد خواهد کرد. به همین دلیل، کودک دوست دارد روی رنگ های متضاد با الگوهای هندسی مشخص، تمرکز کند. دید رنگی کودک در حدود ۴ ماهگی به سطح خوبی از رشد می رسد.

پدر و مادر دوست دارند تزئین اتاق کودک را با انبوهی از رنگهای مختلف انجام دهند. اما در واقع، این به طور طبیعی یک محرک برای دید رنگی کودک شما نخواهد بود. سیاه و سفید، همراه با رنگ های اصلی مانند قرمز، نارنجی، زرد و آبی، بسیار تحریک کننده تر هستند. این قانون برای اسباب بازی های کودک نیز صدق می کند.

شروع تشخیص از هفته دوم

طی دو هفته کودک می تواند شروع به تشخیص چهره مراقبین خود کند. او چندین ثانیه روی شما تمرکز می کند و شما هم باید با لبخند به این بازی او پاسخ دهید. فقط به یاد داشته باشید که در میدان دید او قرار بگیرید، چشم اندازی که هنوز همان ۲۵ سانتی متر است. این زمانی است که تمام علقه ها بین شما و فرزندتان در حال شکل گرفتن است.

مکث کردن و خیره شدن در هفته سوم

در این مرحله، کودک شما ممکن است چهره شما را تشخیص دهد، اما با اینکه او هنوز هم می تواند فقط تا ۲۵ سانتی متری مقابلش را ببیند، با این حال، توجه او ممکن است طولانی تر شده باشد. تا کنون، کودک شما فقط ۳ الی ۴ ثانیه به صورت شما خیره می شد، اما در حال حاضر او تا ۱۰ ثانیه نگاهش به شما را ادامه می دهد.
با وجود اینکه ممکن است اینگونه به نظر نرسد، اما چشمهای کودک با سرعت در حال تغییر هستند. با گفتگو و انجام کارهای خنده دار و لبخند زدن نزدیک به چهره او، دید او را تحریک کنید. با قرار دادن اسباب بازی های پررنگ در جلوی او، او را به بازی تشویق کنید.

دیدن اشیاء هنگام راه بردن او از هفته چهارم

کودک می تواند در حین جابجا شدن توسط شما، چیزهایی که در اطرافش وجود دارد را ببیند. اما او این کار را با چرخاندن سرش انجام می دهد و قادر نخواهد بود تا حدود ۲ الی ۴ ماهگی فقط چشم خود را حرکت دهد.

تغییرات ماهانه در چشم نوزادان

مهم است که به یاد داشته باشیم که هر کودک با سرعت خودش رشد می کند. در زیر کلیه دستورالعمل های کلی را که توسط متخصصین وچشم پزشکان اطفال ارائه شده ذکر کرده ایم تا اطمینان حاصل کنید که کودک شما با سرعت طبیعی در حال رشد است. چشم پزشکان نقاط عطف زیر را در زمینه دید کودک شما رصد می کنند تا مطمئن شوند که رشد بصری وی در مسیر درست قرار دارد. از آنجا که بچه ها به گونه ها و سرعت های متفاوتی رشد می کنند، ممکن است متوجه شوید که برخی از ماه ها و علائم همپوشانی دارند که البته اشکالی ندارد

علائم در یک ماهگی کودک

– چشمهای خود را به سوی منابع نور بر می گرداند.
– اشیاء را به صورت افقی و حول محور وسطشان (به خصوص چهره) دنبال می کند.
– تماس چشمی برقرار کرده و روی مراقبش تمرکز می کند.
در یک ماهگی، چشم های کودک خیلی به نور حساس نیستند. لذا هنگام خواب او نگران روشن یا خاموش کردن چراغها نباشید. این کار بر توانایی خواب او تاثیر نمی گذارد.

علائم در دو تا سه ماهگی کودک

– یک شئ را به صورت عمودی و دایره ای دنبال می کند.
– چهره ها را تشخیص می دهد.
– مستقل از سر، شروع به حرکت چشم می کند.
– حساسیت به نور در او افزایش می یابد.
– دست یا پاها را در واکنش به دیدن اشیاء تکان می دهد.
– توسط جاذبه های بصری به راحتی توجهش جلب می شود.
– تماس های مشتاقانه چشمی را برای مدت زمان بیشتری برقرار می کند.

اکنون زمان خرید و قرار دادن یک شیء متحرک بر روی گهواره اوست. کودک لم دادن به پشت و خیره شدن به اشیاء متحرک را دوست دارد. در این سن، کودک هنگام مطالعه، آواز خواندن و صحبت شما به حرکات لب های شما نگاه می کند.

علائم در ۳ تا ۶ ماهگی کودک

– به دست و پاهای خود نیز همانند اسباب بازی ها کنجکاو می شود.
– افتادن و غلت زدن اسباب بازی ها را با هیجان بیشتری تعقیب می کند.
– نقطه نگاهش را حول محور شیء می چرخاند (معمولاً از چپ به راست).
– به تدریج میدان دید گسترده تری پیدا می کند.
– تمرکزش تقریباً روی سراسر اتاق است.
– دوست دارد به عکس العمل ها نگاه کند.
– چشمها را به طور مستقل از سر حرکت می دهد.

در این مرحله، کودک شما بیشتر و بیشتر علاقه مند به اسباب بازی ها و تصاویر می شود. او به طور مداوم با چیزهایی که چشم اندازش را تحریک می کنند، درگیر است. اطمینان حاصل کنید که اسباب بازی های مناسب در دسترس اوست و همچنین، اگر قبلاً فکرش نکرده اید، برای او شروع به خواندن کتاب های تصویری نمایید.

علائم در ۷ تا ۱۰ ماهگی کودک

– به تصاویر علاقه نشان می دهد.
– توجهش به خرده اشیاء رنگی مانند انواع پودرها جلب می شود و به آنها دست می زند.
– اشیاء نیمه پنهان را می شناسد از طریق بخش آشکارش تشخیص می دهد.

علائم در ۱۱ تا ۱۲ ماهگی کودک

– می تواند از پنجره اشخاص را دیده و بشناسد.
– تصاویر را تشخیص می دهد.
– انگار چیزی شبیه به قایم باشک بازی می کند.
– با رویکردی بصری گرا در خانه تردد می کند و همه چیز را خوب می بیند.
– علائق بصری خود را مذاکره ناپذیر و پایدار نشان می دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن