اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

آمار ابتلا به گلوکوم چشم

گلوكوم (Glaucoma) یا بیماری آب سیاه به معنای بالارفتن فشار داخل چشم می باشد كه می تواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه كوری دائمی شود. گرچه نسبت ابتلا به گونه های مختلف گلوکوم در نژادهای گوناگون تفاوت دارد ولی این بیماری در همه کشورها وجود دارد و یک مشکل جهانی است. به نظر می رسد نزدیک به دو درصد افراد بالای چهل سال به این بیماری مبتلا هستند. نیمی از سفید پوستان دارای گلوکوم نوع زاویه باز می باشند. اسکیموها نسبت به گلوکوم زاویه بسته و آفریقایی ها نسبت به نوع زاویه باز آن آمادگی دارند.

آمار اخیر در آمریکا و انگلستان نشان می دهد که این بیماری مهم ترین عامل قابل پیشگیری و سومین علت اصلی کوری است که بیشتر به تشخیص دیر هنگام آن و نبود مرکزهای مناسب برای درمان دقیق و پیگیری طولانی این بیماری مربوط است. در کشورهای توسعه نیافته وضع از این هم بدتر است. متاسفانه تغذیه نادرست حاد مهم ترین عامل کوری در دنیای امروز است. گرچه در مقایسه با بیماریهای چشمی دیگر گلوکوم اهمیت کمتری دارد ولی در این کشورها نیاز مبرمی به کنترل این بیماری احساس می شود تشخیص سریع و به هنگام این بیماران اهمیت زیادی دارد چون کنترل بیماری در مرحله های ابتدایی آن بسیار آسان تر است.


هم چنین لازم است همه افرادی که آزمایش های چشمی را انجام می دهند اعم از متخصصان چشم پزشکی و متخصصان بینایی سنجی از نشانه های اولیه بیماری و حالت های گوناگون بررسی های چشمی که شک به گلوکوم را افزایش می دهند آگاهی کامل داشته باشند. هم چنین پرستاران به خاطر ارتباط نزدیکی که با بیماران دارند می توانند با هوشیاری نسبت به موردهای نامبرده بالا خدمت های ارزشمندی ارائه کنند.

امروزه مسئولان امور بینایی سنجی آموزش کاملی درباره شیوه انجام آزمایش های تشخیص بیماران گلوکومایی دیده اند. از آن جا که این افراد بیشتر آزمایش های تعیین شماره عینک را به عهده دارند همکاری ایشان در انجام آزمایش ها نقش موثری در تشخیص به هنگام این بیماران دارد. البته تشخیص دقیق هم چنین درمان گلوکوم تنها به عهده چشم پزشک است، زیرا این کار نیازمند آگاهی های گسترده ای از عصب شناسی، گردش خون و بسیاری زمینه های دیگر چشم پزشکی است. این که چه کسی آزمایش های نسختین را انجام می دهد و ترتیب انجام آن چگونه است به سازماندهی خدمات چشم پزشکی هر کشور بستگی دارد ولی در کشورهایی که این کار با همکاری متخصصان چشم پزشکی و بینایی سنجی انجام می شود شاهد بهترین نتیجه ها در زمینه پیشگیری ابتلا به کوری ناشی از گلوکوم هستیم و این هدف مشترک ما هم می باشد.

همان طور که گفته شد نیازی نیست به سبب ابتلا به گلوکوم عادت های زندگی خود را تغییر دهید ولی این پند را همیشه به خاطر بسپارید سعی کنید زندگی آرامی داشته باشید و با کارهای بیهوده و بی هدف آرامش خود را بر هم نزنید. یک برنامه خوب و متعادل می تواند تاثیر مفیدی روی فشار چشم داشته باشد. در عوض هیجان و اضطراب می تواند فشار چشم را بالا ببرد. هر فرد به تناسب ویژگی های فردی خود واکنش های متفاوتی نسبت به عامل های روانی نشان می دهد. درست است که هیچ کس به خاطر ناملایمی ها و سختی های زندگی دچار گلوکوم نمی شود ولی اگر فرد مبتلا به این بیماری زندگی آرامی در پیش بگیرد فرصت انجام دستورها و مصرف به هنگام داروها را هم خواهد داشت و به نتیجه های مطلوبی خواهد رسید. بحث بر سر عوض کردن کار فرد نیست. می توان با برنامه ریزی درست، مسئولیت ها و کارهای سنگین روزانه را طوری تنظیم کرد که فرد بتواند همه آن ها را یکی پس از دیگری و بدون هیچ شتاب و هیجانی انجام داده داروهای مورد نیاز را به هنگام استفاده کرده و بتاند پیگیری مرتبی داشته باشد تا بیماری گلوکوم تحت کنترل دقیق قرار گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن