اصفهان، بلوار دانشگاه

مــرکز ایران

031-4636

شنبه تا پنج شنبه

نوبت دهی اینترنتی

لرزش چشم چیست 

نیستاگموس یا لرزش چشم یک عارضه مادرزادی است که از علائم ان حرکات غیر عادی چشم به بالا، پایین ، چپ و راست است. لرزش چشم در اثر ضعیف بودن فرایند کنترل مغز بر چشم به وجود می آید که در نهایت سبب حرکات غیر ارادی و مداوم چشم به صورت افقی و عمودی و تلفیقی می‌شود. جالب است که بدانید که لرزش چشم انواع مختلفی دارد و هر کدام نیز بنا به دلایل مختلفی به وجود آمده اند و علایم خاص خود را نیز دارند، فردی که دچار نیستاگموس یا لرزش چشم شده باشد، تمرکز دید کمتری خواهد داشت و گاهی اوقات سبب عدم تعادل حرکتی فرد نیز می شود و شاید افراد را نیز مشاهده کرده باشید که دچار لرزش چشم هستند و با نگه داشتن سر خود در حالت های غیر معمول سعی در مشاهده دقیق تر اشیا دارند. در این مقاله می خواهیم شما را با علت لرزش چشم و راههای درمان آن آشنا کنیم، با ادامه مقاله همراه باشید.
از مهم‌ترین علت های بروز ارزش چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
الف – وجود اختلالات مادرزادی در حرکات چشم و کنترل آن
ب – ناتوان بودن مغز در کنترل صحیح عضلات چشم
ج – افرادی که دچار حالت دوربینی یا نزدیک بینی هستند و یا به بیماری آلبینوز مبتلا شده‌اند
د – افرادی که بر روی قسمت شبکیه چشم خود اسکار دارند
ه‍ – آسیب دیدن عصب هشتم مغز یا ساقه مغز
و – استفاده از داروهایی مانند فنی توپین یا فنوباربیتا
ز – نوشیدن زیاد مشروبات الکلی
ک – وجود بیماری زالی
ل – آب مروارید مادرزادی
م – التهاب گوش داخلی
ح- بروز سکته مغزی در فرد
ط – روز بیماریهای مانند مالتیپل اسکلروسیس یا تروما

معرفی انواع لرزش چشم
لرزش چشم یا نیستاگموس دارای انواع مختلفی است که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند و در ادامه مفصلا معرفی خواهند شد :

لرزش چشم مادرزادی
لرزش چشم افقی عمودی و چرخشی
لرزش چشم پنهان
لرزش چشم اکتسابی و نورولوژیک

لرزش چشم چگونه درمان می شود؟
هدف از درمان نیستاگموس کمک به کاهش لرزش های غیر ارادی چشم و افزایش سطح و کیفیت دید فرد می باشد، جالب است بدانید کهلنز چشم با تجویز عینک و یا لنز درمان نخواهد شد اما در برخی موارد سبب بهبود در بینایی فرد می‌شود. استفاده از کتاب های دارای فونت بزرگ، به همراه داشتن وسیله های بزرگنمایی مانند ذره بین و چراغ های مطالعه کیفیت مطالعه فرد را افزایش خواهد داد.
دومین روش درمان لرزش چشم یا نیستاگموس استفاده از حرکات تمرینی به نام اوتاپتیکس است که چگونگی انجام آن توسط چشم پزشک به بیمار توضیح داده می شود.
گزینه آخر در جهت درمان لرزش چشم ، عمل جراحی است که خود انواع مختلفی دارد. در طی عمل جراحی، عضلات چشم دستکاری می‌شوند تا از میزان لرزش کاسته شده و سر بیمار تعادل خود را حفظ کند و در نتیجه سطح بینایی او نیز افزایش یابد.
گاهی اوقات نیستاگموس در همان دوران کودکی برطرف می شود و نیازی به انجام درمان های خطرناک مانند عمل جراحی نیست و در موارد زیادی نیز عواملی غیر از عضلات مغز سبب بروز لرزش چشم می شوند در این صورت پزشک متخصص عامل را پیدا کرده و با درمان عامل لرزش چشم، بیماری نیستاگموس فرد نیز به صورت خود به خودی بهبود پیدا می‌کند. در نتیجه برای یافتن علت اصلی لرزش چشم حتماً باید به یک چشم پزشک متخصص و باتجربه و دارای سابقه خوب مراجعه کنید تا از بروز مشکلات عدیده ثانویه پرهیز شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن