در این بخش با استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته امکان ارزیابی بسیار دقیق و کاملی از ساختمان داخلی چشم فراهم می شود. برخی از این ارزیابیها عبارتند از:
ارب اسکن(Orbscan) و Pentacam:
به وسیله این دستگاه، توپوگرافی قرنیه یعنی ساختمان کلی قرنیه شامل قدرت سطحی، ضخامت و شکل قسمت جلوئی و خلفی آن مشخص می شود. این دستگاه یکی از تجهیزاتی است که میتواند قسمت خلفی قرنیه را نیز مورد ارزیابی قرار دهد.
پاکی متری-Pachymetry:
پاکی متری روشی است که در آن با استفاده از امواج مافوق صوت ضخامت قرنیه اندازه گرفته می شود. پاکی متری یک اقدام اساسی و اصلی قبل از انجام جراحی های عیوب انکساری مانند لیزیک است زیرا در این قبیل جراحی ها قسمتی از بافت قرنیه برداشته می شود.
توپوگرافی(Topography):
در این روش با فرستادن حلقه های نورانی به سطح قرنیه و سپس دریافت بازتاب این حلقه ها و آنالیز اطلاعات دریافت شده و بررسی نقشه توپوگرافی می توان هر اختلالی در قرنیه مانند کراتوکونوس(قوز قرنیه)، اسکار در قرنیه و همچنین انحنای قرنیه را مشخص کرد. این روش یک اقدام اصلی برای افرادی است که می خواهند تحت عمل جراحی تصحیح عیوب انکساری مانند لیزیک قرار گیرند. همچنینTopography ممکن است در پی گیری پس از عمل در بعضی از افراد نیز مورد نیاز باشد.
بیومتری چشم:
با این دستگاه اطلاعات مربوط به اجزای مختلف سیستم اپتیکی چشم قابل اندازه گیری می باشد و در حال حاضر دقیق ترین دستگاه جهت محاسبه ی ضخامت قرنیه و عمق اتاق قدامی، ضخامت عدسی چشم و محاسبه قدرت لنزهای داخل چشمی جهت انجام عمل آب مروارید می باشد.
تونومتری:
در چشم پزشکی تونومتری یا فشارسنجی چشم روشی است که متخصصان چشم پزشکی جهت تعیین فشار مایع داخل چشم بکار میبرند. این آزمایش یکی از مهمترین روشها برای تشخیص بیماری آب سیاه است. فشار بالای چشم باعث بروز بیماری به اسم گلوکوما یا همان آب سیاه میشود که اگر درمان نشود منجر به آسیب دیدن دید فرد و در نهایت کوری میشود.بدین منظور پیشنهاد میشود که همه افراد بالای 40 سال هر 3 یا 5 سال برای جلوگیری از بروز بیماری گلوکوم مورد آزمایش قرار بگیرند.
سمیرا احمدی
ممنون از مقاله عالیتون
پاسخ دادنبهروز امیری
خدمات شما عالی هست . ممنون از تلاشهاتون
پاسخ دادنزهرا تشکد
باسپاس فراوان از اطلاع رسانی جامع وخوبتون
پاسخ دادن